Två moment en flyttfirma kan hjälpa dig med

Om du står i tankarna eller faktiskt har köpt en ny bostad och behöver flytta vänder sig många till en flyttfirma. Det är för att slippa göra allt arbete själv, de har stora bilar och är vana med att lyfta och hantera ditt bohag. Därför ser många det som en enorm frihet och enkelhet i vardagen. Hur som helst, det finns flera moment en flyttfirma kan hjälpa dig med och om du av olika anledningar t.ex. vill komma undan billigare kan man välja och paketera exakt det men behöver hjälp med. Därför kommer här en kort beskrivning av de stora och viktiga momenten en flyttfirma kan hjälpa dig med.

Nedpackning

Ett klassisk men ändå inte lika vanligt moment att ta hjälp med i samband med flytten är nedpackning. Många gillar att behålla kontrollen över sitt bohag och i lugn och ro packa ner vad som ska med och kanske vad som ska slängas. Det är däremot viktigt komma ihåg att en flyttfirma inte bara hjälper privatpersoner utan även företag. Ett företags behov kan se annorlunda ut och nedpackning är vanliga där. Då vill man flytta ett helt “space” i stockholm och varje anställd kan t.ex. tömma sitt skrivbord sen ska bohaget till en ny lokal.

Så, om du eller ditt företag behöver hjälp att flytta. Fundera om du verkligen vill eller behöver att flyttfirman packar ner ditt boh3ag. Annars kan man spara mycket pengar på att göra det själv. En sak många inte vet är att en flyttfirma gärna förser dig med flyttkartonger om nedpackning sköts av er.

Transport

Ett annat och såklart nödvändig del i flytten är transporten. Här har man inte samma valbarhet utan ska man flytta är detta egentligen grundbehovet man är ute efter. En flyttfirma kommer här ofta med en lastbil som rymmer ett helt bohag vilket innebär att det slipper köra flera vändor. Om du t.ex. själv hade tagit hand om hela flytten och transporten krävs det flera rundor, vilket tar tid och såklart inte är bra för miljön.

 

Det finns såklart flera olika alternativ inom momentet transport. Något som har blivit vanliga på senaste år, framförallt i storstäder, är mer miljövänliga alternativ. Det kan vara t.ex. vara lådcykel. En lådcykel fungerar såklart inte med större bohag men kortare sträckor och mindre saker inom samma stad fungerar utmärkt. Och på så sätt kan flyttfirman sticka ut.

 

 

Scroll to top