Bohagsflytt – Att tänka på vid privatflytt

Vilken flyttfirma ska anlitas? Oavsett om du väljer att anlita oss, eller något annat företag, så rekommenderar vi starkt att följande punkter kontrolleras i förväg.

Kan du betala i efterskott?

Betala med kort eller mot faktura efter att arbetet är utfört. Förskottsbetalning samt kontant betalning bör undvikas då det kan innebära svartarbete. Det är enkelt att kontrollera att en flyttfirma har F-skatt genom att ange dess organisationsnummer på Allabolag.se.

Följer de Bohag 2010?

Välj en flyttfirma som minst har avtal enligt Bohag 2010. Bohag 2010 är riktlinjer som är framtagna av Konsumentverket tillsammans med stockholmsflyttfirma.se och flyttbranschen för att det ska bli tydligare för både flyttfirman och kunden vad som gäller kring pris, tjänster, avbeställning osv.

Möter flyttfirman ditt behov?

Välj flyttfirma efter vilka tjänster som erbjuds. Varför anlita en flyttfirma för flytten, en städfirma för flyttstädningen och sedan köra själv till återbruk eller återvinning –  när ett enda företag kan ta hand om allt?

Vi är en flyttfirma som vill underlätta flyttarbetet inom alla punkter. Kontakta oss och berätta vad du vill ha hjälp med – det mesta går att ordna.

Har de försäkring?

Anlita enbart företag som har företagsförsäkring. Efterfråga bevis som visar att de har ansvarsförsäkring så att ditt bohag är försäkrat under flytten.

Har de trafiktillstånd?

Anlita enbart flyttfirmor som har trafiktillstånd. Sker flytt utan detta tillstånd kan det innebära att godset inte är försäkrat.

Tyvärr finns det fortfarande företag som erbjuder flytthjälp men utan att de tar Trafiktillstånd. Det visade inte minst en undersökning av GP där ”nästan var tredje flyttfirma” saknade tillstånd. Media och försäkringsbolagen varnar för dessa företag och Transports ombudsman i Göteborg uppmanar personal att ”sluta jobba där” i en artikel i Transportarbetaren.  Trafiktillstånd kontrolleras enkelt på Transportstyrelsens hemsida.

Scroll to top