Välj rätt badkar till badrummet

Vid en badrumsrenovering är det många beslut som ska fattas och vilket badkar an vill ha är ett av dom. Stort, litet, modernt, klassiskt, med bubblor eller utan bubblor? Precis som med det mesta finns det enormt utbud att välja bland och det är bra att fundera igenom sitt val ordentligt.

Hur stor yta finns?

Det första man ska kolla upp innan man börjar leta efter ett badkar till sin badrumsrenovering är hur stor yta man faktiskt har att jobba med. Ett badkar är väldigt otympligt och kräver ofta mer plats än man kanske först tror. Se till att mäta upp ordentligt så att du vet vilka mått som gäller. Har man stor yta kan man välja i princip vilket kar som helst men är rummet litet kan det vara bättre med en mindre modell, till exempel ett sittbadkar, för att spara plats åt annat.

Vilken stil har badrummet?

Nummer två är att fundera på vilken stil man ska välja vid sin badrumsrenovering. Ska det vara modernt och stilrent eller mer åt det klassiska hållet? Badkaret kommer ta upp mycket fokus i rummet så här är det viktigt att man väljer ett kar i samma stil som resten av rummet. För en modern stil passar ett badkar med raka kanter eller andra stilrena former och för en mer klassisk eller lantlig stil kan man alltid leta efter en modell med tassar eller fötter.

Vilka finesser vill du ha?

Sist men inte minst ska man såklart fundera på vad man vill ha ut av sitt badkar. Har man bad istället för dusch kommer det förmodligen användas dagligen och då bör man tänka praktiskt. Har man däremot både dusch och bad och planerar https://badrumsrenoveringmalmö.nu/ för att använda badkaret för avkopplande stunder kan det vara en idé att välja något som erbjuder bubbel- eller massagefunktion.

Kostar man på sig en badrumsrenovering vill man förmodligen kunna unna sig det man allra helst vill ha och behöver, så fundera noggrant över dina behov både för stunden men även på lång sikt.

Övriga tips

Inför en stundande badrumsrenovering och alla val som kommer med den är det smart att köpa hem inredningstidningar och annat för att hitta inspiration. Även på nätet finns mycket att hitta när det kommer till renoveringar och inredning så se till att börja kolla ett tag i förväg så att du inte riskerar att ångra dig.

När det gäller just badkaret kan det även vara en idé att besöka några butiker som säljer badrumsinredning för att ”klämma och känna” på några olika modeller. Provsitt, fotografera, gör en anteckning och framförallt – jämför.

Scroll to top