Att tänka på vid val av flyttfirma

När du ska flytta har du många bollar i luften på en och samma gång. Det är mycket att tänka på och många saker som kan gå fel. Här tipsar vi om några saker som du bör ha i åtanke vid val av flyttfirma, men som är lätt att glömma bort i flyttstressen.

Förutsättningslös förhandsbedömning

En seriös flyttfirma vill gärna göra en förhandsbedömning av ditt bohag innan de uppskattar priset på flytten. På så vis kan de utvärdera volymen av ditt bohag. Detta bör ske förutsättningslöst.

Att boka en företagsflytt

De flesta flyttfirmor ägnar sig åt alla möjliga former av flyttransporter, inklusive företagsflyttar. Företagsmiljön kan vara krävande och tidsödande, vilket gör att tanken på att flytta företaget kan vara ganska överväldigande. Om så är fallet, kan det vara en god idé att anlita en flyttfirma och låta denna utföra företagsflytten. Genom att boka flytten med en flyttfirma göteborg snarast möjligt får du gott om tid att diskutera igenom allt med flyttfirman. Oavsett om du behöver hjälp med en mindre flytt eller ska flytta en hel kontorsbyggnad, finns det flyttfirmor på marknaden som står väl rustade att ta hand om större företagsflyttar.

Ägna ryktet en tanke

När du investerar dina pengar i en flyttfirma och dess tjänster bör du säkerställa att företaget i fråga kommer göra ett bra jobb i samband med flytten. Detta är inte minst viktigt med tanke på att hela ditt bohag med alla dina ägodelar kommer flyttas av företaget. När du väljer mellan olika flyttfirmor är det därför viktigt att du säkerställer att den firma du väljer inte bara är en professionell flyttfirma göteborg sådan, utan även att de har ett gott rykte. Använd tillförlitliga källor för att med hjälp av omdömen och feedback från tidigare kunder göra en bedömning av företagets pålitlighet. Det är även positivt om din flyttfirma har en uppdaterad webbplats och är aktiv på sociala medier.

Flytt av större föremål

Många flyttfirmor flyttar det mesta som inte sitter fast i din bostad. Om du har bilar eller motorcyklar som du kan köra, har vissa flyttfirmor även möjlighet att flytta dessa tillsammans med alla dina kartonger. Att flytta motorfordon är sällan något problem för större flyttfirmor och vissa företag kan till och med bygga särskilda lådor att förvara dessa i. Det kan dock vara en fördel att på förhand kontakta din flyttfirma för att säkerställa att de större föremål som du önskar transportera inte utgör ett problem. Det skadar aldrig att vara på den säkra sidan!

Scroll to top