Städa ut julen på bästa sätt

Granen har börjar barra, ljusen har brunnit slut och man vill byta det röda mot något ljust och fräscht. Hur mysigt det än är att få plocka fram julen i december så är det minst lika skönt att städa ut den i januari. Nedan finner du några tips på hur du städar bort den gnistrande och röda julen till fördel för ett ljust och fräscht hem.

Plocka bort

Innan man börjar städa ordentligt efter julen måste man såklart plocka bort alla julsaker. Varför inte börja med granen som troligtvis har börjar barra en hel del vid det här laget. Är det en hyfsat liten gran kan du dra en sopsäck över toppen och sedan vända på den. Mycket av barren kommer då att samlas i säcken istället för på din matta.

Vad gäller övriga julsaker blir det trevligare att ta fram dom igen nästa år om dom är avtorkade och rena. Plocka bort alla ljusstumpar ur stakarna och släng lampor som inte längre fungerar. Organisera smart när du lägger ner sakerna i sina lådor så att det blir ordning och reda.

Göra rent inför ansiktsbehandling

Efter jul vill man som sagt välkomna våren och även om det ännu är lite tidigt för en rejäl vårstädning så är det skönt att göra rent ordentligt ändå. Passa på att putsa fönstren när du plockat ner julgardinerna och genomför en ordentlig storstädning innan du gör din behandling på https://www.amytiz.se/ansiktsbehandling-goteborg/. Dammsug bakom och under möbler, torka golven och dammtorka alla ytor du kan komma åt med en fuktig trasa.

Hitta en städfirma som kan hjälpa dig

Nytt år och nya löften kan också innebära att man har lite tid över. Kanske hinner du plocka ner dina julsaker innan vardag med jobb, skola, träning och andra aktiviteter drar igång igen men den där städningen blir aldrig gjord. Antingen inväntar man då nästa ledighet, det vill säga påsk, eller så ser man sig om efter en städfirma som kan lösa problemet.

En städfirma kan genomföra både en ordentlig storstädning lika väl som en enklare hemstädning och vad man bör välja beror på vilket resultat man vill ha. För det där lilla extra, som att få städat under och bakom alla möbler, är en storstädning ett bra alternativ och med RUT-avdraget blir det heller inte fasligt dyrt att anlita hjälp.

En städfirma kan dessutom utföra jobbet under tiden du är på jobbet så att du kan öppna dörren till ett rent, fräscht och väldoftande hem när du kommer hem – utan ett spår av julen.

Scroll to top